Masz pytania? napisz do nas

Napisz do nas!
1px

MIÓD Z KONOPI INDYJSKICH

0
MIÓD Z KONOPI INDYJSKICH

MIÓD Z KONOPI INDYJSKICH

Konopie poznają miód. Zjednoczyli się i stali się jednością, produkując pyszny nektar z ogromnymi korzyściami. Właściwości przeciwzapalne marihuany z nasion konopi są wzmocnione przez właściwości antybakteryjne miodu, dzięki czemu substancja ta jest idealna do stosowania w trądzikowych maskach przeciwzmarszczkowych lub w kojącej śmietance. 

Podczas gdy konopie walczą z mdłościami , wzmacniają układ odpornościowy, miód z konopi jest idealną bronią na zimno, który można dodać do herbaty.

Dodatkowo, jako dodatek do obu składników mających składniki uspokajające i relaksujące, może także pomóc złagodzić ból gardła w wyniku choroby lub alergii. Oto tylko niektóre z głównych pozytywów włączenia miodu z konopi:

  • Koi gardło

  • Walczy z przeziębieniem

  • Redukuje stan zapalny

  • Zwiększa odporność

  • Relaksuje nerwy

  • Uspokaja trawienie

  • Indukuje sen

  • Leczy rany

 

Przepis: Zrób to sam

Tak więc zawsze istnieje wiele różnych metod, ale jeśli chodzi o cannahoney, możemy myśleć tylko o dwóch koncepcjach w domu, które nie wymagają własnego ula: infuzji całego kwiatu lub mieszania koncentratu z miodem. Ta ostatnia jest o wiele łatwiejsza - wystarczy wziąć żądaną ilość koncentratu i wymieszać ją z miodem, choć ta pierwsza jest o wiele bardziej satysfakcjonująca i tańsza, jeśli wyhodujesz własną trawę. Jest to również powód tego przepisu poniżej.

 

Składniki

  • 1 lb Miód

  • 1-3 uncje ulubionego pączka (w zależności od preferowanej mocy) **

** Wskazówka dotycząca szczepu nasion marihuany: W celu optymalizacji smaku zaleca się szczepy nasion cannabis bogate w terpeny: linaloolu, pinenu lub mircenu.

 

Przybory

  • Garnek do gotowania

  • Tkanina lub papierowa torebka

 

Wskazówki

  1. Zawiń pączek w ścierkę lub torebkę i zabezpiecz go sznurkiem.

  2. Dodaj miód do garnka i podgrzej na średnim poziomie.

  3. Dodaj konopie do swojego gotującego się miodu i czekaj, aż miód zacznie się trochę gotować. Następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Można go gotować na wolnym ogniu, ale nie dopuścić do wrzenia.

  4. Pozwól mu gotować się przez około 6 godzin, następnie wyłącz kuchenkę i pozwól mieszance dalej się gotować, podczas gdy stygnie.

  5. Wyjmij do jakiegoś słoiczka i pozostaw do wystygnięcia.

  6. Dodaj pyszny produkt końcowy do herbaty, wypieków i wszystkiego, co zwykle gotujesz używając miodu.

1px Komentarze do wpisu (0)

  • Nasiona automatyczne (Auto)
  • Nasiona feminizowane
  • Nasiona outdoor – do uprawy zewnętrznej
  • Nasiona indoor – do uprawy w pomieszczeniach
  • Top 10 najczęściej wybieranych nasion
1pxBlog kategorie
1pxBlog archiwum
nie pon wto śro czw pią sob
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
1pxBlog chmura tagów
1px do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl