
MIÓD Z KONOPI INDYJSKICH
Konopie poznają miód. Zjednoczyli się i stali się jednością, produkując pyszny nektar z ogromnymi korzyściami. Właściwości przeciwzapalne marihuany z nasion konopi są wzmocnione przez właściwości antybakteryjne miodu, dzięki czemu substancja ta jest idealna do stosowania w trądzikowych maskach przeciwzmarszczkowych lub w kojącej śmietance.
Podczas gdy konopie walczą z mdłościami , wzmacniają układ odpornościowy, miód z konopi jest idealną bronią na zimno, który można dodać do herbaty.
Dodatkowo, jako dodatek do obu składników mających składniki uspokajające i relaksujące, może także pomóc złagodzić ból gardła w wyniku choroby lub alergii. Oto tylko niektóre z głównych pozytywów włączenia miodu z konopi:
-
Koi gardło
-
Walczy z przeziębieniem
-
Redukuje stan zapalny
-
Zwiększa odporność
-
Relaksuje nerwy
-
Uspokaja trawienie
-
Indukuje sen
-
Leczy rany
Przepis: Zrób to sam
Tak więc zawsze istnieje wiele różnych metod, ale jeśli chodzi o cannahoney, możemy myśleć tylko o dwóch koncepcjach w domu, które nie wymagają własnego ula: infuzji całego kwiatu lub mieszania koncentratu z miodem. Ta ostatnia jest o wiele łatwiejsza - wystarczy wziąć żądaną ilość koncentratu i wymieszać ją z miodem, choć ta pierwsza jest o wiele bardziej satysfakcjonująca i tańsza, jeśli wyhodujesz własną trawę. Jest to również powód tego przepisu poniżej.
Składniki
-
1 lb Miód
-
1-3 uncje ulubionego pączka (w zależności od preferowanej mocy) **
** Wskazówka dotycząca szczepu nasion marihuany: W celu optymalizacji smaku zaleca się szczepy nasion cannabis bogate w terpeny: linaloolu, pinenu lub mircenu.
Przybory
-
Garnek do gotowania
-
Tkanina lub papierowa torebka
Wskazówki
-
Zawiń pączek w ścierkę lub torebkę i zabezpiecz go sznurkiem.
-
Dodaj miód do garnka i podgrzej na średnim poziomie.
-
Dodaj konopie do swojego gotującego się miodu i czekaj, aż miód zacznie się trochę gotować. Następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Można go gotować na wolnym ogniu, ale nie dopuścić do wrzenia.
-
Pozwól mu gotować się przez około 6 godzin, następnie wyłącz kuchenkę i pozwól mieszance dalej się gotować, podczas gdy stygnie.
-
Wyjmij do jakiegoś słoiczka i pozostaw do wystygnięcia.
-
Dodaj pyszny produkt końcowy do herbaty, wypieków i wszystkiego, co zwykle gotujesz używając miodu.