
JAK ZWIĘKSZYĆ CUKRY W ROŚLINACH KONOPI
Węglowodany lub cukry w uprawie nasion marihauny. Czym są węglowodany? Węglowodany to grupa związków, które zawierają cukry, skrobie i celulozę wśród wielu innych substancji. Są one utworzone przez węgiel, wodór i tlen .
Są to niezwykle ważne związki zarówno dla życia roślinnego, jak i zwierzęcego.
Pełnią funkcje życiowe, dzięki czemu rośliny mogą rozwijać się zdrowo i bez problemów na wszystkich etapach życia, a także służyć jako źródło pożywienia dla zwierząt żywiących się roślinami.
Bubble Kush, 44 dni, żywiony aminokwasami
Istnieją dwa główne typy węglowodanów, tak zwane strukturalne i niestrukturalne . Wiadomo, że strukturalne węglowodany tworzą część celulozy, która tworzy ścianki komórek roślinnych , dając sztywność trzpieniu, gałęziom i korzeniom, itp., Wszystkie części rośliny, które utrzymują ją w pozycji stojącej, a bez nich rośliny upadną.
Węglowodany niestrukturalne są przechowywane w wielu częściach rośliny, na przykład łodydze, korzeniach, kłączach, rozłogach, a także w powietrznej części roślin, gdzie odgrywają istotną rolę jako źródło energii , na której roślina polega. aby móc wykonywać swoje funkcje metaboliczne. Są paliwem, dzięki któremu roślina może dalej rosnąć.
Ale jakie dokładnie funkcje pełnią w roślinach, a w szczególności, w jaki sposób wpływają na rośliny konopi ?
-
Przyczyniają się do energii
-
Są one niezbędne do wzrostu strukturalnej ściany roślin, tkanek włóknistych, gałęzi, łodyg, liści, kwiatów itp.
-
Działają jak magazyn energii, kiedy są potrzebne.
Jak rośliny mogą wchłaniać, przechowywać i syntetyzować węglowodany?
Rośliny są jedynymi istotami żywymi , o których wiemy, że są zdolne do syntezy węglowodanów z surowych składników dwutlenku węgla, wody i energii pochodzącej z fotosyntezy.
W jaki sposób węglowodany wpływają na uprawę nasion konopi indyjskich ?
Cukry lub węglowodany są niezbędne w okresie kwitnienia, aby rośliny mogły tworzyć duże, gęste pąki i maksymalizować produkcję żywicy i terpenów .
Poziomy węglowodanów , których wymagają rośliny konopi indyjskich, będą się zmieniać w całym cyklu życia i chociaż są one niezbędne na wszystkich etapach ich życia, warto pamiętać, że węglowodany mogą mieć większy wpływ podczas kwitnienia, szczególnie w połowie kwitnienia.
Wszelkie produkty, które działają na rzecz poprawy wchłaniania składników odżywczych lub bezpośrednio zachęcają do produkcji chlorofilu, są bardzo odpowiednie i naturalnie zwiększają ilość cukrów w metabolizmie roślin.
Wnioski
Jak widzieliśmy, rośliny nie absorbują dodanych cukrów , ponieważ tylko sama roślina może je wytworzyć dzięki połączeniu wewnętrznych procesów metabolicznych .
Jedyne, co możemy zrobić, to stymulować i wzmacniać metabolizm roślin, aby móc syntetyzować więcej cukrów niż normalnie , co czyni je silniejszymi, bardziej odpornymi na choroby i patogeny, a z kolei zapewnia większą produkcję, potencję i smak.
Za pomocą refraktometru możemy przetestować poziom cukrów znajdujących się w soku roślinnym, dzięki czemu za pomocą tego precyzyjnego przyrządu możemy sprawdzić, czy roślina jest dobrze karmiona lub czy można poprawić jej karmienie za pomocą specjalnego produktu ( o których opowiemy w następnym artykule), aby poprawić zdolność roślin do syntetyzowania cukrów.
Rośliny uprawiane z aminokwasami AminoXtreem i nawozami Metrop
Podsumowując to wszystko w kilku słowach, powiedzielibyśmy, że aby roślina miała więcej cukrów, a co za tym idzie wyższe plony, jak również lepszy smak i lepszy aromat , konieczne jest nie tylko podawanie pożywki, ale także karmienie bakterii i mikrobiologicznej trwałości substratu, aby promować lepszą absorpcję składników odżywczych do późniejszej syntezy cukru w soku.