
OLEJ KONOPNY I KORZYŚCI Z JEGO STOSOWANIA
Dzięki naturalnie niskiej zawartości węglowodanów i cukru, olej konopny jest w stanie pomóc w zapewnieniu uczucia sytości, a także zapobiega głodowi, co jest wręcz idealną opcją dla osób chorych na cukrzycę. Mało tego, substancje odżywcze, które znajdują się w oleju wpływają na zrównoważenie poziomu cukru we krwi.
Według ekspertów, łuszczyca dotyka osób u których poziom kwasów tłuszczowych omega -6 jest bardzo niski. Olej konopny w swoim składzie posiada kwasy tłuszczowe omega-6 w idealnych wręcz proporcjach. Co więc sprawia, że wprowadzenie go do diety daje nam nawodnienie, dotlenienie i uzdrowienie skóry, bez konieczności dodawania ulepszaczy chemicznych.
Jak wiadomo w środowisku wegetarianów częstym problemem jest dostarczenie organizmowi odpowiedniej ilości kwasów tłuszczowych omega z codziennej diecie, nie wspominając już o weganach. Dzięki olejowi z konopi można w łatwy sposób zapewnić optymalną równowagę powyżej wymienionych kwasów.
Flora jelitowa ma udział w zachowaniu odporności. Olej konopny ma szereg kwasów tłuszczowych, mający dobroczynny wpływ na florę jelitową. Dzięki dbaniu o właściwy stan zdrowia jelit, konsument może rozkoszować się mocniejszą odpornością.
Osoby walczące z żylakami, które są bolesne i nieprzyjemne również dla oka, mogą w swojej profilaktyce zastosować olej konopny, który dzięki rozrzedzeniu krwi zmniejsza ten stan oraz możliwość wystąpienia zakrzepów.
Niejedną osobę w osłupienie może wprowadzić to, ile różnych zastosowań może mieć jeden olej i jak wiele korzyści dla zdrowia niesie za sobą jego używanie. Sam/ sama przekonaj się na własnej skórze o zbawiennym działaniu oleju konopnego na ludzki organizm. Aplikować można go w różnych formach, począwszy od tabletek, różnorakich postaci jadalnych, a skończywszy na nalewkach.